Privacy verklaring

Wanneer u klant van CuraCo bent of wilt worden, deelt u persoonsgegevens met ons. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig met persoonsgegevens van onze klanten (en hun vertegenwoordigers) wordt omgegaan. In deze privacyverklaring leggen we graag uit welke gegevens we van u verzamelen, met welke reden, wat we hiermee doen en welke rechten u heeft.

Als u contact met ons wilt opnemen, kunt u op de website van CuraCo een contactformulier invullen. We vragen om uw naam en e-mailadres, zodat we weten met wie we contact gaan leggen en hoe we u kunnen bereiken. Daarnaast vragen we u om een onderwerp aan te geven en een bericht te formuleren in het tekstveld. Zo kunnen wij ons voorbereiden en u zo efficiënt mogelijk helpen. Wanneer u het contactformulier invult, geeft u toestemming om deze te gebruiken voor het leggen van contact. De gegevens die u aan ons toevertrouwt gebruiken wij niet voor andere (commerciële) doeleinden.

De gegevens komen terecht in onze mailbox. Nadat de communicatie is beëindigd, bewaren we de gegevens nog maximaal zes maanden voor nazorg of om latere vragen te kunnen beantwoorden. Te allen tijde heeft u het recht om in te zien welke gegevens wij van u bezitten. Wij zullen deze gegevens binnen 30 dagen na aanvraag aan u verstrekken. U hebt ook het recht om uw persoonsgegevens te laten wijzigen of verwijderen, hiervoor geldt dezelfde termijn.

Voor (actieve) klanten van CuraCo gelden andere regels omdat wij uw gegevens nodig hebben om zorg te verlenen. We verzamelen en gebruiken uw persoonsgegevens om u zorg en begeleiding te kunnen bieden zoals we dat met u hebben afgesproken in uw zorgovereenkomst. We vragen u een intakeformulier (met o.a. persoonsgegevens) in te vullen en deze mee te nemen naar het intakegesprek. Wanneer u in zorg komt, leggen we uw persoonsgegevens vast in uw elektronisch cliëntdossier. De toegang tot de gegevens is uitsluitend voor de medewerkers en stagiaires. Er wordt een (digitale) wachtlijst gehanteerd als er niet direct een woonruimte beschikbaar is. Indien u besluit geen zorg bij ons af te nemen of wij besluiten dat wij u niet de juiste zorg kunnen leveren, vernietigen wij de persoonsgegevens die u hebt aangeleverd. Wij verkopen nooit uw persoonsgegevens.

De gegevens die wij over klanten opslaan en verwerken zijn

  • Naam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
    Geboorteplaats en land
  • BSN
  • Nationaliteit
  • Burgerlijke staat
  • Adres
    Postcode en woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Verzekeringsgegevens
  • Inkomensgegevens
  • Indicatie benodigde zorg
  • Medische en psychologische gegevens
  • Contactgegevens en afspraken vertegenwoordiger, bewindvoerder, familieleden, huisarts,
    tandarts, ed.
  • Verslagen van gesprekken met begeleiders, beschrijving van situaties en incidenten
    Andere gegevens die we nog niet genoemd hebben maar wel nodig zijn voor goede zorg en begeleiding

Als u een klant bij ons bent gebruiken wij uw persoonsgegevens voor interne analyses, zoals het verkrijgen van informatie over incidenten.

Wat zijn uw rechten

De klant en/of zijn/haar (wettelijk) vertegenwoordiger zijn gerechtigd de opgeslagen informatie in te zien, te corrigeren en/of aan te vullen, voor zover deze informatie geen risico of gevaar oplevert voor het welzijn en/of de begeleiding van de desbetreffende klant.

Aanvullend heeft de klant recht om;

De organisatie te verzoeken de persoonsgegevens in een gestructureerd, gangbaar en machineleesbaar formaat te ontvangen, zodat de klant deze kan overdragen aan een andere organisatie. Dit heet het recht op dataportabiliteit. Bezwaar te maken tegen de verwerking van persoonsgegevens. De klant heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van zijn of haar persoonsgegevens, tenzij de verwerking noodzakelijk is voor de uitvoering van een contract met de klant of voor de naleving van een wettelijke verplichting. Een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De klant heeft het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als de klant van mening is dat de verwerking van zijn of haar persoonsgegevens in strijd is met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Scroll naar boven